21. februar 2017 12:38

Regjeringen sier ja til Ocean Space Centre i Trondheim

I dag legger statsminister Erna Solberg (H) frem sin havstrategi og der går det frem at planenen for et Ocean Space Centre på Tyholt prioriteres og fremmes for Stortinget så raskt som mulig:

Linda Helleland (H). Foto: Høyre.

– I havstrategien er regjeringen helt tydelige på at vi tar Ocean Space Centre et stort skritt videre. Dette er en viktig milepæl. Ikke bare for prosjektet, men for fremtiden for Norge som ledende på forskning, utvikling, innovasjon og utdanning på hav. Vi forplikter oss til å jobbe videre med planene, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Ocean Space Center skal bygges på Tyholt og erstatte dagens marintekniske senter. Nye bygninger vil romme blant annet sjøgangsbasseng, dypvannsbasseng, ulike student- og forskningslaboratorier og undervisningslokaler. Selve senteret vil koste rundt 4,6 milliarder å bygge.

Høyres gruppeleder i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, det bare er å sette igang:

– Nå er det så stor vilje til å få på plass dette, at vi bare må sette i gang og komme så langt at det ikke kan stanses. Dette handler ikke bare om Trondheim, dette skal være et internasjonal ledende kunnskapssenter, sier Skjøtskift.