9. juli 2019 17:16

Politimann funnet skyldig etter anmeldelse fra blogger

En politimann er funnet skyldig etter at blogger Anne Brith Davidsen anmeldte ham for trusler og forsøk på bestikkelse. Men Spesialenheten vil ikke straffe ham.

Davidsen skrev om politimannen i boken «Kvinner som hater kvinner» som hun ga ut tidligere i år. Saken har vært etterforsket av Spesialenheten for politisaker, som nå har konkludert med at mannen har begått en tjenestefeil, skriver Dagens Næringsliv.

Lovbruddet har en strafferamme på bot eller fengsel i inntil to år, men Spesialenheten har besluttet å gi tjenestemannen påtaleunnlatelse, opplyser assisterende sjef Guro Glærum Kleppe ved Spesialenheten for politisaker til avisen.

Påtaleunnlatelse betyr at det er konstatert skyld, men at det ikke tas ut tiltale.

– Siktede har klaget og bedt om at saken sendes retten dersom vedtaket ikke omgjøres. Klagen ble mottatt 1. juli 2019 og er foreløpig ikke behandlet sier Kleppe.

Politimannen er tilfreds med at Spesialenheten har lagt hans versjon til grunn, opplyser Espen Henrik Johansen i Advokatfirmaet Djerv, som er politimannens advokat.

– Vi noterer at Spesialenheten mener han på ett punkt har opptrådt kritikkverdig. Det er vi enige i, men vi er uenig i påtaleunnlatelsen, og derfor er denne påklaget. Vi avventer klagebehandlingen og forventer at påtaleunnlatelsen frafalles, sier Johansen.

Davidsen har ikke ønsket å kommentere saken, og hennes advokat Tony Vangen heller ikke besvart avisens henvendelser.

(©NTB)