29. august 2018 13:12

Politifolk skjøt mann i beinet under væpnet aksjon

En mann i 40-årene ble skutt i beinet onsdag da bevæpnet politi aksjonerte i forbindelse med et båttyveri i Rina i Kristiansand.

Politiet løsnet skudd da en mann som er mistenkt i en sak som gjelder båttyveri, skulle pågripes. Mannen er skutt i beinet og blir tatt hånd om av helsepersonell, opplyser Agder politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

– Omstendigheter rundt hendelsen vil ikke bli kommentert nærmere fra politiet. Spesialenheten er varslet, slik de skal i slike saker. Spesialenheten vil etterforske saken, sier politimester Kirsten Lindeberg.

Personen som er skutt i beinet, er en mann i begynnelsen av 40-årene.

Vitne: To skudd

Et vitne Fædrelandsvennen har snakket med, Bjørn Kårikstad, som var på en hytte på Hånestangen, hørte to skudd bli avfyrt under aksjonen. Han så politibåten legge seg opptil en fritidsbåt – en Ibiza – i sjøen nedenfor hytta rett før det ble løsnet skudd.

– Betjentene skrek «væpnet politi» og at båten måtte stoppe. En mann om bord i Ibizaen begynte å kaste puter mot politibåten. Politiet skrek da at mannen måtte legge seg ned. Så hørte jeg at det ble avfyrt to skudd, sier Kårikstad.

– Jeg sto og så på da politiet skjøt mannen om bord i båten. Han skrek voldsomt, sier Kårikstad.

Spesialenheten på saken

Politimester Lindeberg avviser konsekvent å gi ytterligere opplysninger om saken, og hvilken status mannen som ble skutt, hadde da politiet aksjonerte.

– Siden Spesialenheten har overtatt saken, må alle spørsmål rettes dit, sier Lindeberg til NTB.

Politiet vil gi ytterligere informasjon om helsetilstanden til den pågrepne når det er avklart.

(©NTB