17. oktober 2017 14:40

Politiet har teorier om trippeldødsfall

Det kan ta flere måneder før en endelig obduksjon av de tre døde kvinnene på Romsås foreligger. Men etterforskerne har flere teorier om hva som kan ha skjedd.

Selv om det ikke var åpenbare spor etter hva som hadde skjedd med moren og de to døtrene i leiligheten på Romsås nord i Oslo, har likevel politiet ulike tanker om hva som kan ha ført til at kvinnene døde.

En av hypotesene er avmagring, sier politioverbetjent Kjetil Moen til VG. To andre er forgiftning eller sykdom.

– Det er ikke noen synlige tegn til dødsårsaken, så det kan være at de har spist noe som har gjort dem dårlige. Det trenger ikke å være sykdom, sier Moen.

– Jeg vil ikke gå inn på mulige sykdommer, men det er en hypotese vi har. Som jeg tidligere har sagt så er dette en familie som har holdt seg isolert og ikke hatt mye kontakt med omverdenen. Har de gått til lege? Det er et av spørsmålene vi jobber med å finne ut av, sier Moen videre.

Det var en kvinne i slutten av 60-årene og hennes to voksne døtre i 30-årene og slutten av 20-årene som ble funnet døde i forrige torsdag. Alle var av afrikansk opprinnelse, men de har bodd lenge i Norge. Ingen hadde sett noe til de tre kvinnene siden i sommer. Da politiet tok seg inn i leiligheten, fant de kvinnene døde og uten spor etter noe mistenkelig.

(©NTB)