25. april 2019 00:07

Politiet: Fire gjengledere fengslet i Oslo

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fire sentrale lederskikkelser i Oslos gjengmiljø har blitt varetektsfengslet eller dømt siden i fjor, ifølge Oslo politidistrikt.

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier til Aftenposten at politiet har hatt en strategisk innsats over tid, som har svekket gjengmiljøet Young Bloods, men også andre gjengmiljøer.

– Gjennom etterforskningen er ni personer pågrepet. Flere av disse sitter i varetekt, sier påtaleansvarlig Vegar Munthe Ommedal.

13. april ble en 33-åring varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov narkokriminalitet, ifølge avisen, som får opplyst av politikilder at han er en lederskikkelse i Young Bloods.

I september ble en 28-åring fra Holmlia pågrepet i Marokko, også han en antatt gjengleder. Han er blant annet siktet for å ha spilt en rolle i en bortføring. En tredjemann er dømt til 5 år og 6 måneders fengsel for oppbevaring av hundrevis av kilo hasj.

Den fjerde er en 35-åring tilknyttet MC-klubben Satudarah. Han skal ha hatt rundt 50 løpegutter på Vestli i Oslo. I januar ble han dømt til to års fengsel.

(©NTB)