25. mars 2018 13:42

Politiet beslagla plageånds telefon

Etter å ha blitt oppringt på nødnummeret i lengre tid av en person som ikke var i nød, reiste politiet til slutt hjem til mannen og beslagla telefonen hans.

– En person har over lengre tid plaget oss med å ringe 112. Han har ringt oss gjentatte ganger, ikke sagt noe til politiet, og åpenbart ikke vært i nød. Politipatrulje dro hjem til denne personen, tok beslag i telefonen og innringeren ble anmeldt for misbruk av 112, skrev politiet på Twitter søndag morgen.

Operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt forklarer sammenhengen:

– Dette er en kar som har ringt oss til stadighet på nødtelefonen uten at han er i nød. Når det kommer samtaler inn til 112 så responderer politiet umiddelbart, så når noen misbruker dette nummeret tar det opp ressurser fra andre som kan befinne seg i reell nød, sier operasjonslederen.

Søndag morgen hadde politivakten i Oslo derfor fått nok. Etter nok en uriktig nødtelefon rykket en politipatrulje ut til mannens bolig på Stovner. Der tok de beslag i mannens telefon.

– Han har gjort dette før, så for å få en slutt på det så vi anmeldte mannen for misbruk av nødnummeret også, sier Pedersen.

(©NTB)