18. april 2019 13:10

Nye krav til helsearbeidere innføres: Skal lære hvordan snakke med barn om seksuelle overgrep

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Studenter innen 20 helse- og sosialfag får minstekrav om blant annet hvordan de skal snakke med barn om seksuelle overgrep.

Det har fram til nå vært bestemt hvilke temaer studenter skal igjennom, uten at det har vært nasjonalt minstekrav til sluttkompetanse, skriver VG. Det har dermed vært forskjeller på hva ferdig utdannende helse- og sosialarbeidere, for eksempel sykepleiere og vernepleiere, kan når de går ut i arbeidslivet.

Regjeringen innfører nå et minstekrav til hva studenter innen helsefag- og sosialfag skal kunne, uavhengig av hva de har studert og hvor.

Blant annet skal studentene vite hvordan de snakker med barn om omsorgssvikt, vold og overgrep, ha kunnskap om integrering, likestilling og ikke-diskriminering, og planlegge og gjennomføre tiltak som sikrer trygg overføring av pasienter mellom ulike enheter og nivåer i helsetjenesten, skriver avisen.

– Når de blir introdusert for dette allerede i studiet, håper vi det gir dem et bedre utgangspunkt når de kommer ut i yrket. For de kommer til å møte unger og ungdommer som har hatt slike opplevelser, sier høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) til VG.

(©NTB)