17. oktober 2017 12:15

Morgendagens superstjerner på Byscenen fredag

Cellisten Ellen Holmås skal ha sin masterkonsert på Byscenen førstkommende fredag og med seg i ryggen har hun Luftforsvarets musikkorps.

– Hun skal blant annet bryne seg på Guldas Cellokonsert, som har en svært høy vanskelighetsgrad, forteller produsent for korpset, Ingun Moslet.

Nye talenter

Ellen Holmås markerte seg tidlig som et nytt musikktalent.

Allerede som 16-åring spilte hun i et orkester ved Barratt Dues Musikkinstitutt og da hun var 18 år var hun solist med Det norske blåseensemble og Østfold symfoniorkester.

Vi tror dette er noen av morgendagens superstjerner i norsk kulturliv.

Etter at hun kom til Trondheim og musikkutdanningen på NTNU har hun blant annet bidratt på plateinnspillinger med Ola Kvernberg og Ida Jenshus.

Hun blir ofte brukt som frilansmusiker av meritterte TrondheimSolistene, hvor Øyvind Gimse har vært sentral i en årrekke.

Gimse er også professor i musikk ved NTNU, og Holmås sin cellolærer ved samme studiested.

– Ellen er ei tøff dame som ikke er redd for å gå på store oppgaver, og hun viser gang på gang at hun mestrer det, sier Gimse.

Konserten «Morgendagens stjerner» på Byscenen fredag 20.oktober er et samarbeid mellom Luftforsvarets musikkorps,
NTNU og Universitetet i Stavanger. Cellisten Ellen Holmås skal ha sin masterkonsert.

Han har bare gode skussmål å gi til sin elev.

– Ellen har en god musikalsk intuisjon og er flink til å finne  kreative øvingsmåter. Musikklivet har bruk for sånne som henne, og jeg er trygg på at hun vil finne sin plass!, forteller Øyvind Gimse.

Ung dirigent

Direksjonsstudiet i Stavanger er en sentral del av fredagens konsert, og flere av studentene skal svinge dirigentstokken.

En av dem er Rune Furøy Johansen (27) som i fjor høst kapret den første og eneste studieplassen i dirigering på mastergradsstudiet i utøvende musikk ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Furøy har allerede rukket å dirigert mange ulike korps og orkestre, blant annet Jæren Symfoniorkester, Stavanger Amatørsymfoniorkester og Sinfonietta Innlandet.

I to år på rad har han også dirigert Stavanger Symfoniorkester i mesterklasser under Dirigentuka i Stavanger, skriver Luftforsvarets Musikkorps i en pressemelding.

– Det er lenge mellom hver gang så mye ”råtalent” blir presentert i løpet av en konsert i Trondheim. Vi tror dette er noen av morgendagens superstjerner i norsk kulturliv, forteller produsent Ingunn Moslet.

Konserten er på Byscenen fredag 20. oktober kl 12.00

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre