16. oktober 2017 17:18

Mor og to voksne døtre lå døde i flere måneder

Det var en kvinne i slutten av 60-årene og hennes to voksne døtre som ble funnet døde i Oslo i forrige uke. Politiet mistenker ikke noe kriminelt.

De tre kvinnene ble funnet torsdag etter at ansatte i Oslo kommune slo alarm. Ingen hadde sett noe til de tre kvinnene siden i sommer. Da politiet tok seg inn i leiligheten på Romsås nord i Oslo, fant de kvinnene døde og uten spor etter noe mistenkelig.

Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke avdekket noen åpenbar dødsårsak, og politiet avventer derfor den endelige rapporten, men resultatene fra denne kan det ta tid før foreligger.

– Det var ingen ytre skader på de døde, og de bar preg av å ha ligget lenge, opplyser politioverbetjent Kjetil Moen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Moren var i slutten av 60-årene, mens døtrene var henholdsvis i 30-årene og slutten av 20-årene. Alle var av afrikansk opprinnelse, men har bodd lenge i Norge.

Ingen av naboene skal ha reagert. Til slutt var det kommunens sosialtjeneste som varslet at den ikke hadde fått kontakt med familien siden i sommer.

– De har etter det vi har funnet ut, holdt seg isolert fra andre. Så om de er blitt syke, så har de ikke søkt hjelp, sier Moen.

Han sier leiligheten var preget av at de tre døde fredfullt og uten voldsomme omstendigheter. De tre har vært helt ukjente for politiet. Etterforskere som forsøker å finne ut hva som kan ha skjedd i leiligheten, leter nå i andre offentlige registre etter svar.

– De må på et eller annet vis ha fått en viss oppfølging fra det offentlige. Kanskje vi får noen svar fra den kanten, sier Moen.

(NTB)