5. september 2018 09:23

Mann tilsto nettovergrep mot barn – dømt til fem måneders fengsel

En 31 år gammel mann er dømt til fem måneders fengsel for seksuelt krenkende atferd, nedlasting av overgrepsmateriale med barn og kjøp av hasj.

I tillegg til fengselsdommen, besluttet Sogn og Fjordane tingrett at 31-åringens datamaskin skal inndras, skriver Bergens Tidende.

Mannen møtte før helgen i en såkalt tilståelsessak, noe som innebar at han la alle kortene på bordet og sa seg enig i forenklet rettergang.

Det alvorligste punktet i siktelsen gjaldt nedlastning av rundt 70 filmer og 30 bilder som viste seksuelle overgrep mot barn. Ifølge dommen var barna i alderen fra seks til sju år og oppover.

Mannen tilsto også å ha onanert foran barn i videochat ved fire tilfeller. Ifølge dommen var barna fra rundt ti års alder og oppover. Dette skal ha skjedd i løpet av en måned sommeren 2016.

I straffutmålingen ble det vektlagt at retten trodde 31-åringen på at han ikke hadde delt filmene eller bildene videre, og at han slettet dem dagen etter at han lastet dem ned, skriver BT. Ifølge avisen vektla retten også at filmene var relativt korte.

Formildende var det også at mannen hadde tilstått, og at det hadde tatt for lang tid å få saken for retten. 31-åringen satt en måned i varetekt senhøsten 2016, og saken kom først opp for retten to år senere.

31-åringen ble avslørt gjennom politiets såkalte Dark Room-etterforskning.

(©NTB)