12. juni 2019 23:00

Mann dømt til ubetinget fengsel for trusler mot journalist

En mann i 50-årene som for to år siden framsatte flere trusler mot Filter-redaktør Harald S. Klungtveit, er dømt til fengsel i 30 dager.

Truslene mot Klungtveit, som er redaktør for Filter Nyheter, kom etter at nettsiden omtalte det høyreekstreme miljøet i Norge.

Klungtveit ble etter artikkelen om miljøet oppringt av den 55 år gamle mannen, skriver Filter Nyheter.

«Retten legger til grunn at hensikten med truslene var å skremme journalisten fra å omtale tiltalte og bevegelsen», heter det i dommen, som falt i Moss tingrett.

«Bruken av tyske ord med nazistisk innhold forsterket etter rettens mening alvoret i truslene», heter det videre i dommen.

Mannen skal ifølge Medier24 være aktiv i flere høyreekstreme miljøer, men i retten nektet han for å være høyreekstrem.

Utgangspunktet for straffeutmålingen var 60 dager i fengsel, men tiltalte fikk strafferabatt fordi han har avgitt en uforbeholden tilståelse.

55-åringens forsvarer, advokat Rasmus Woxholt, skriver i en tekstmelding til Medier24 onsdag ettermiddag at han ennå ikke har fått diskutert dommen med sin klient.

– Jeg har ikke fått diskutert innholdet i dommen i detalj med ham og er usikker på hvordan han stiller seg til den. Forholdene var erkjent, resultatet var forventet og derfor ikke overraskende for ham, skriver han.

(©NTB)