25. februar 2017 11:11

Litteraturhusets med internasjonale toppnavn på programmet i mars

Litteraturhusets leder Trond Åm har sluppet marsprogrammet:

Litteraturhuset i Trondheim kan by på store navn som den britiske, verdenskjente historikeren Simon Sebag Montefiore. Han er blant annet kjent for sine kritikerroste biografier om Stalin og Potemkim, og nå foreligger hans omfattende verk om Romanov-dynastiet på norsk.

Simon Sebag Montefiore

På Litteraturhuset kan du møte ham til samtale med Lars Peder Haga, historiker og Russlands-ekspert ved Luftkrigsskolen – tre dager før hundreårsdagen for den russiske februarrevolusjonen.

Litteraturhuset får også besøk av den prisbelønte amerikanske thrillerforfatteren John Hart, som blir å treffe til litterært måltid på Alma’s, i samtale med Adresseavisens Ole Jacob Hoel 13. mars.

Forfatter John Hart.

Demian Vitanza kan også oppleves på Litteraturhuset i mars. Hun har allerede vakt stor oppmerksomhet for boka «Dette livet eller det neste», hvor vi for aller første gang har fått en fremmedkrigers egen fortelling om veien fra en oppvekst i Norge, til radikalisering og krig i Syria.

På Litteraturhuset kan du i mars også møte Vitanza til samtale med den kjente psykologen Peder Kjøs 1. mars. Her søkes det svar på hva det er som leder unge mennesker inn i radikalisering.

Les hele programmet her: