5. april 2019 18:29

Lik hentet opp av tråler levert på kaia i Båtsfjord

Representanter fra et begravelsesbyrå og politiet henter på kaia i Båtsfjord liket som ble fanget opp av reketråleren Remøy i Barentshavet.
Foto: Inge Wahl / NTB scanpix
Liket som ble fanget opp av reketråleren Remøy i Barentshavet, ble hentet av representanter fra et begravelsesbyrå og politiet på kaia i Båtsfjord fredag.

Det norske fiskefartøyet fikk liket i trålen i Smutthullet i Barentshavet torsdag.

– Avdøde bærer preg av å ha ligget lenge i sjøen, har politiet tidligere opplyst.

Tråleren meldte fra om likfunnet ved 10-tiden. Skipper Kjetil Ervik forteller til Fiskeribladet at det var en ubehagelig opplevelse for dem som arbeidet på dekk.

– Da vi dro inn trålen, oppdaget vi at det lå noe langt framme på trålen, og vi trodde først det var noe oljeklær. Men vi innså raskt at det også var noe inni oljeklærne, sier Ervik.

Det viste seg å være et dødt menneske, og de fire som arbeidet på dekk, kunne raskt konstatere at personen hadde vært død lenge.

– På nåværende tidspunkt har vi ingen opplysninger om at det skal være noen som er savnet i området, opplyste operasjonsleder Christian Andreassen i Troms politidistrikt til NTB.

Han legger til at kroppen bærer preg av å ha ligget lenge i vann, og det er derfor ikke mulig å fastslå verken kjønn eller alder på avdøde. Politiet har opprettet undersøkelsessak, og ID-gruppen til Kripos er også koblet inn.

(©NTB)