16. februar 2017 11:39

Leonard Cohen under lupen på Rockheim i kveld

I 2016 døde tre av verdens største artister, Prince, David Bowie og Leonard Cohen. Alle tre var høyt verdsatt av lyttere og artister i hele verden, og musikken deres har satt varige avtrykk i musikkhistorien.

Rockheim har i sin serie «Musikkforedrag» sett nærmere på disse artistene.

I kveld er det Leonard Cohen som står for tur, når forfatter og musiker Håvard Rem kommer til Rockheim og skal fortelle om Leonard Cohen (1934-2016), hans liv og karriere.

Håvard Rem har i mer enn førti år vært opptatt av musikken og litteraturen til Leonard Cohen  Han har også møtt Cohen flere ganger og hatt samtaler med ham.

Leonard Cohen – portrettfotografi av Guido Harari. Foto: Guido Harari, fra utstillingen Wall of Sound på Rockheim

Rems forhold til Cohen som artist, forfatter og person har blant annet resultert i musikkalbumet «Cohen på norsk»(1993), gjendiktninger av utvalgte Cohen-dikt, en radioserie om Cohen på NRK P2, og en fersk biografi om Cohen,  utgitt på Küenholdt forlag i 2015.

Leonard Cohen er også å se i utstillingen Wall of Sound – The Photography of Guido Harari, som vises på Rockheim fram til 5. mars. Her er det også portrettfotografier av andre store musikkikoner som David Bowie, Patti Smith, Peter Gabriel og mange fler.

Musikkforedraget om Leonard Cohen er kl 1900, melder Rockheim – og det er fortsatt noen billetter igjen.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre