4. september 2017 08:42

Lagerbäck fortsetter «hjernevask-jobben»

Lars Lagerbäck er tilfreds med landslagsspillernes vilje til å ta til seg hans ideer, men han vil fortsette med det han kaller «positiv hjernevask».

– Vi kommer til å fortsette å repetere ting, for når man har begrenset tid med spillerne skal man forsøke å utvikle laget med små steg. Vi kommer til å fortsette å jobbe også med det vi gjør bra, og det blir mye repetisjon, sier han.

Før hans debutkamp i mars prøvde han å få veldig mye inn i spillernes hoder i løpet av en kort treningsuke i London. For mye, viste det seg, og resultatet ble en svak kamp i Nord-Irland.

Siden har Lagerbäck valgt å porsjonere sine innspill, og laget har tatt gode steg kamp for kamp. Han opplever spillerne som veldig åpne for det han vil innføre.

– Det eneste de hittil har protestert mot er at de ikke lenger får ta med seg kaffe inn på møtene. De er veldig motiverte og har god holdning. Det føles veldig bra å få jobbe med denne gruppen, sier landslagssjefen.

– Jeg trives godt i jobben. Jeg var overbevist om at det ville bli slik da jeg takket ja, og det er ikke endret. Spillerne er lette å jobbe med, jeg trives kjempegodt, og så handler det selvsagt om resultatene. Jo bedre resultater, desto bedre blir det.

Lytter ikke til opinionen

Lagerbäck har til høstsamlingen stort sett utelatt spillere uten spilletid i klubbene sine. Han fikk søndag spørsmål om hvorfor Martin Ødegaard ikke er med, selv om mange ønsker å se ham i troppen.

– Han er en veldig talentfull spiller, men han er ikke kvalifisert i øyeblikket. Jeg mener at troppen vi har nå er den beste. Om jeg ikke tok ham med selv om jeg mente han var god nok så ville det vært tjenestefeil, sa Lagerbäck.

– Akkurat nå er blandingen av egenskaper i denne troppen det beste vi har. Man må velge det man tror på, ellers blir det vingling, og om jeg lyttet til folkemeningen så burde jeg ikke ha denne jobben.

Vasker bort feil

Mot Tyskland vil han ha bort de unødvendige balltapene på egen halvdel som var det eneste han irriterte seg over i seierskampen mot Aserbajdsjan.

– Tyskland kommer til å ha ballen klart mest, men hvordan vi skal angripe avhenger av hvordan de spiller. Om de er veldig aggressive, må vi få ballen raskt framover. Det er opp til spillerne om vi spiller kort eller langt, men i noen situasjoner må vi nok angripe på en enkel måte, sier Lagerbäck.

– Spillerne vil få høre om de dumme balltapene fra forrige kamp. Hvis vi gjør det samme mot Tyskland, så får vi trøbbel.

Mandag får vi se om den positive hjernevasken har hatt effekt.

(©NTB)