4. januar 2018 09:37

Kvinne tiltalt for seksuelle overgrep mot to sønner

En kvinne i 50-årene er tiltalt for seksuelle overgrep mot sine to sønner i 2005. Kvinnen hevder hun ble instruert av en pedofil mann hun var sammen med.

Rettssaken mot kvinnen går i Fredrikstad tingrett torsdag og fredag. De to sønnene var begge under ti år da overgrepene skjedde, ifølge tiltalen.

Ifølge kvinnen skjedde overgrepene mot hennes vilje. Hun hevder at en pedofil mann hun var sammen med instruerte henne, sier hennes forsvarer, advokat Martin Hay, til NRK.

– Både fornærmede og tiltalte har i avhør forklart seg om en person som har kommet med instruksjoner til moren om å få barna til å gjennomføre de seksuelle handlingene. Dette hadde aldri skjedd hvis hun ikke ble utnyttet, sier han.

Sønnene valgte å anmelde forholdene i 2014. Kvinnen innrømmet overgrepene i januar året etter og mener ifølge advokat Hay at det var riktig av guttene å anmelde henne.

– Det er ikke uvanlig at det går så lang tid fra noe skjer og til anmeldelse. En av guttene fortalte om overgrepene i fosterhjemmet han bodde i, og saken ble da meldt til barnevernet, forteller statsadvokat Aina Mee Ertzeid.

Ifølge NRKs opplysninger døde mannen av sykdom før saken kommer opp for retten.

(©NTB)