7. september 2017 11:47

Kunsthall Trondheim: Stor ettårsfest og ny utstilling om økologi under Kulturnatt

Kurator Katrine Elise Pedersen ved Kunsthall Trondheim ønsker velkommen til ny utstillingsåpning 14.september – og inviterer også til stor ettårsfeiring i Kulturkvartalet dagen etter.

–Hvordan er det å høre fuglesang fra fuglearter som er utryddet?
–Hvordan ville det vært å kunne kommunisere med planter?

Gruppeutstillingen «Et Nytt Vi» presenterer forestillinger om omsorg, fellesskap og fortellinger på tvers av arter, og verkene leker seg i krysningspunktene mellom økologi, kunst og teknologi.

–Mennesket sees som en av de viktigste drivkreftene til de endringene jorden utsettes for, og utstillingen stiller spørsmål ved hvem egentlig dette ’vi’ inkluderer, forteller assisterende kurator Katrine Elise Pedersen ved Kunsthall Trondheim.

Bursdagsfest i Kulturkvartalet

Hun håper at mange nye publikummere vil finne veien til Kunsthallen øverst i Søndre gate, og tror utstillingen vil være spennende både for voksne og barn.

–Enten vi betrakter andre arter som industrielle ressurser eller respekterer dem som likeverdige partnere, befinner vi oss til enhver tid i en form for relasjon med dem, heter det i utstillingsteksten på Kunsthall Trondheim sine nettsider.

–Vi tar ettårsfesten i forbindelse med Kulturnatt og jeg håper mange vil komme og feire med oss, sier Pedersen.

–Eller som filosofen Donna Haraway sier: «Å være én er alltid å være i tilblivelse med mange».

I oktober er det ett år siden de åpnet i den gamle brannstasjonen og dette vil bli behørig markert dagen etter utstillingsåpningen.

–Vi tar ettårsfesten i forbindelse med Kulturnatt og jeg håper mange vil komme og feire med oss, sier Pedersen.

Fredag 15.september arrangeres Kulturnatt Trondheim, et storstilt kulturarrangemenet som vil sette sitt preg på byen i mange ulike former og på en rekke steder, også på kunsthallen.

Her inviteres det til dansefest i kjelleren, og mat og drikke er det naboene ved Sellanraa bar som står for.

Les hele programmet for bursdagsfesten her.

Utstilling i to deler

–Mens utstillingen i hovedrommet vil pågå gjennom høstsemesteret, vil det innerste rommet bli dedikert til to forskjellige presentasjoner, forteller den assisterende kuratoren.

Under det første kapittelet vil det være en installasjon av Krista Caballero (USA) og Frank Ekeberg (Norge).

–Fra og med 2. november vil Johannes Heldén (Sverige) innta rommet, og dette vil markeres med en mindre utstillingsåpning, forteller Pedersen.

Gruppeutstillingen «Et Nytt Vi» åpner torsdag 14. september – dagen før Kulturnatt.