18. september 2017 11:36

Kunst: Den trønderske høstutstillingen åpner til helgen

Lørdag 23. september er det igjen klart for den trønderske høstutstillingen.

Den tradisjonsrike Trøndelagsutstillingen arrangeres for 41.gang i år, og Trøndelag Senter for Samtidskunst er også i år utstillingsarena.

I perioden fram til 15.oktober vil arbeidene til et bredt spekter av kunstnere med tilknytning til Trøndelag bli vist. Fra slutten av oktober flytter utstilling til Galleriet på Kimen Kulturhus i Stjørdal.

Trøndelagsutstillingen er åpen for alle med kunstneriske ambisjoner, og som ønsker å vise verden hva de holder på med. Alle kan søke og bli antatt av juryen på bakgrunn av innsendte verk.

–Dette er en unik verdi ved utstillingen som få andre visningsplattformer kan tilby og som gjør at Trøndelagsutstillingen skiller seg ut fra andre utstillinger, forteller presseansvarlig Anita Björklund.

Av tilsammen 180 innsendte verk, valgte juryen til slutt ut 32 kunstnere eller kunstnerduoer som viser 37 verk på årets utstilling.

Ti av kunstnerne er med på Trøndelagsutstillingen for første gang.

– Kunstuttrykkene spenner fra maleri og collage til video og performance og romlige verk, forteller Björklund.

Det vil også bli delt ut en kritikerpris, en debutantpris og en publikumspris.

I tillegg vil årets NTNU-kunstner blir kåret. 21 av deltagerne på årets Trøndelagsutstilling har utdanning fra NTNU Kunstakademiet i Trondheim.