23. februar 2017 13:30

Klart for nytt Feministhus i hele mars

Fra 1.-31.mars vil det også i år dukke opp et POPUP feministhus i Trondheim, denne gangen i de tomme lokalene i Olavshallen.

Initiativet kommer fra 8.mars-komiteen i Trondheim sammen med en rekke frivillige i byen.

Vi håper på at POPUP feministhus blir en like stor suksess i år, og at vi er et steg nærmere å etablere et permanent feministhus i Trondheim

Startskuddet for å få til et permanent feministhus i byen gikk i 2016. I løpet av 17 dager i mars i fjor var 850 personer innom huset.

–Vi håper på at POPUP feministhus blir en like stor suksess i år, og at vi er et steg nærmere å etablere et permanent feministhus i Trondheim, forteller Alida Johanne Domaas i 8.mars-komiteen i Trondheim.

Også i år vil det bli arrangert et pop-up feministhus i Trondheim, denen gangen i de tomme næringslokalene i Olavshallen.

27.februar kl.10.00-10.45  arrangerer de et eget frokostmøte om POPUP feministhus og 8.mars-markeringen i Trondheim. Stedet er Latteliten kafe og bar i Olavshallen.

–POPUP feministhus er et uttrykk for at kvinnebevegelsen i Trondheim ikke vil nøye seg med å kreve plass på etablerte arenaer; vi vil skape nye arenaer med deltagelse og likestilling i fokus fra start på tvers av etablerte organisasjoner, heter det i en pressemelding fra komiteen.

Gjennom samtaler, workshops, utstillinger og kurs, vil initiativtakerne sette fokus på kjønn og likestilling.

–Med POPUP feministhus skaper vi rom for diskusjoner og for å teste ut meninger og prosjekter. At huset er etterspurt og av stor betydning som møteplass, uttrykkes gjennom et sterkt program i samarbeid med blant annet Midtnorsk Filmsenter, LMSO, Sanitetskvinnene, NFF, NTNU og kunstnere, fagforeninger og politikere, heter det i pressemeldingen.