25. november 2017 12:36

Kjørelærer tatt med promille – kjørte i fylla til politiet

En kjørelærer som ble tatt for promillekjøring, var også alkoholpåvirket da han kjørte til politiet for å få tilbake lappen tre dager senere.

Kjørelæreren fra Oslo har forklart at han hadde kommet hjem og drukket fire melkeglass med Jägermeister da politiet banket på døren en lørdag kveld for en måned siden, skriver Aftenposten.

Politifolkene var blitt tipset om mistanke om promillekjøring. En pusteprøve viste en promille på over 2, og mannen ble anmeldt og fratatt førerkortet på stedet. Selv har mannen forklart at han ikke hadde drukket alkohol før han kom hjem.

Tre dager senere trodde han at han skulle få igjen førerkortet, og han kjørte til Stovner politistasjon. Ikke bare kjørte han uten førerkort, men han luktet alkohol, og politiet mistenkte at han hadde kjørt med promille til stasjonen. I avhør innrømmet mannen begge lovbruddene.

– Det er spesielt at en kjøreskolelærer blir tatt for promillekjøring. En blåseprøve viste at han hadde en promille på litt over én, sier politiadvokat Behreng Mirzaei i Oslo politidistrikt.

– Min klient tar avstand fra politiets vurdering om at han har kjørt i beruset tilstand den første gangen. Når det gjelder den andre gangen, så hadde han konsumert noe alkohol dagen før kjøringen. Han trodde ikke at han hadde noe promille da han satte seg bak rattet. Han har tabbet seg ut, sier hans forsvarer, advokat Per-Arne Skog.

(©NTB)