23. oktober 2017 23:53

Vil kaste Terje Svendsen som fotballpresident

Fotballpresident Terje Svendsen under Fotball-landslagets trening på Ullevall stadion dagen før VM-kvalifiseringskampen mot Nord-irland
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Oslo fotballkrets mener fotballpresident Terje Svendsen må byttes ut på forbundstinget i mars neste år.

Det fremgår i en oppfordring som er sendt valgkomiteen i Norges Fotballforbund (NFF), melder VG.

Bak utspillet fra en av landets største fotballkretser ligger blant annet misnøye rundt de økonomiske prioriteringene i Fotball-Norge. Dagens fordelingsmodell, som innebærer at herrespillerne stikker av med mesteparten av pengene fra medieavtalen fordi de selv genererer mest penger, er ifølge fotballkretsen i hovedstaden moden for endring.

– Vi aksepterer ikke premisset som mange – dagens NFF-styre inkludert – legger til grunn: At markedet skal styre utviklingen. Det stopper jevnt og trutt en viktig debatt, sier kretsleder Kenneth B. Eriksen til VG.

Han er klar over at medieavtalen slik den nå foreligger ikke skal reforhandles før i 2022.

– Men dersom vi skal komme i en posisjon der kvinne- og breddefotballen får en mye større del av mediekaken om fem år, så må vi prate om det allerede nå. Og da må det sitte andre personer i NFF-styret, sier Eriksen til avisen.

Han kaller NFF «for passive» og har støtte av sitt styre for det synet.

VG har ikke lyktes å få en kommentar fra fotballpresident Terje Svendsen.

– Forbundsstyrets oppgave er å gjøre prioriteringer på vegne av hele norsk fotball innenfor den totale økonomien vi har til rådighet. For inneværende år overføres 27 millioner kroner til kvinnefotball – et høyere beløp enn land som Sverige, England og Nederland, skriver derimot kommunikasjonssjef Svein Graff i en epost til avisen.

(©NTB)