18. september 2017 15:51

Jensens tidligere sjef: Nådeløs dom

 Eirik Jensens tidligere sjef ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Øyvind Nordgarden, er rystet over den knusende dommen.

Nordgarden var Eirik Jensens sjef over flere år mens det straffbare samarbeidet med Gjermund Cappelen skal ha pågått under 2000-tallet. På samme måte som de øvrige sjefene på seksjon for organisert kriminalitet, Iver Stensrud og Einar Aas, vitnet også Nordgarden under rettssaken. Han var sikker på at Eirik Jensen ville bli frikjent av Oslo tingrett.

– Det er en knusende dom, den er beinhard, nådeløs. Jeg er nesten litt rystet i mitt indre og jeg blir veldig lei meg, sier Nordgarden etter at dommen ble avsagt mandag ettermiddag.

Den pensjonerte politilederen hadde aldri kunnet forestille seg at Eirik Jensen skulle dømmes til 21 års fengsel. Han greier heller ikke å se for seg at den tidligere profilerte politimannen skal kunne sone 21 år i fengsel.

-Jeg registrer at han ikke er blitt trodd på noe som helst, sier han.

– Min magefølelse har vært at Jensen ikke har vært skyldig i noe som helst, men jeg respekterer en dom fra Oslo tingrett og så får de rette folkene finlese dommen og vurdere om den skal ankes, sier Nordgarden.

(©NTB)