22. november 2017 18:45

Jensen må svare på 25 nye spørsmål om bråket i SSB

Finansminister Siv Jensen (Frp) kommenterer SSB-sjef Christine B. Meyers avgang. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sender nok et brev med i alt 25 nye spørsmål til finansminister Siv Jensen (Frp) om omorganiseringsprosessen i SSB.

– Svarbrevet fra finansministeren etterlater en del spørsmål som en enstemmig komité er enige om å stille, sier kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Dag Terje Andersen (Ap) til NTB.

I alt er det snakk om 13 hovedspørsmål og 12 underspørsmål, inkludert henstillinger om at det oversendes referater fra ulike møter. Tilleggsoppdraget til det såkalte statistikklovutvalget om også å vurdere forskningsavdelingen i SSB, er blant forholdene komiteen vil borre i.

I sitt opprinnelige svarbrev til komiteen på tirsdag anfører Jensen at hun advarte den nå avgåtte SSB-sjefen Christine Meyer flere ganger. Disse anførslene gjør komiteen nysgjerrig på hva finansministeren mener om styret i Statistisk sentralbyrå:

– Om ikke lederen i SSB har oppfattet signalene i dialogen med departementet, bør ikke da også lederen av styret gå av? spørres det.

I en uttalelse til NTB tirsdag slo Meyer tilbake mot Jensens virkelighetsbeskrivelse og anførte at finansministerens svar ikke gir en korrekt og dekkende framstilling av saken.

Hun vil ikke kommentere saken ytterligere, men oppgir at hun gjerne forklarer seg for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Men spørsmålet om det er aktuelt å avholde en åpen kontrollhøring om saken er det ifølge komiteens leder Dag Terje Andersen for tidlig å besvare.

(©NTB)