25. oktober 2019 10:10

Jan Erik «Jannik» Iversen dømt til fengsel i 20 måneder for forsøk på utpressing av Kjell Inge Røkke

Jan Erik «Jannik» Iversen står tiltalt for å forsøkte å presse Kjell Inge Røkke for et tosifret millionbeløp. Rettsaken går i Oslo tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Jan Erik «Jannik» Iversen er dømt for forsøk på utpressing av Kjell Inge Røkke.

Aktor i saken, politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen, la for to uker siden ned påstand om 22 måneders fengsel for Iversen.

62-åringen sto tiltalt for å ha forsøkt å presse Kjell Inge Røkke for et beløp på mellom 6 og 20 millioner kroner i perioden november 2017 til januar 2018, samt for brudd på våpenloven.

Iversen har nektet straffskyld etter tiltalen og har vært svært frittalende i retten. Blant annet har han hevdet at Røkke skal ha tilbudt ham 100 millioner kroner for å «fjerne» den nå bedrageridømte finansmannen Christer Tromsdal. Han har også hevdet å ha mottatt penger i plastpose fra Røkke.

Røkke selv har kalt dette absurd, mens Tromsdal i et intervju med Dagbladet betegnet det som en «Donald Duck-historie» og sa at han ikke har noen grunn til å tro at Røkke skal ha ønsket å ta livet av ham.

I et intervju med VG torsdag sa Iversen at han håpet å bli dømt slik at han kan anke og «få sannheten fram».

Iversen er domfelt en rekke ganger, første gang var i 1970, for brudd på vegtrafikkloven, skriver VG.

Det har tatt tid å få saken opp for domstolen ettersom den er blitt utsatt to ganger. Først fordi tiltalte ble syk, så fordi hans forsvarer ble syk. Den lange saksbehandlingstiden har ført til at aktor la ned en noe redusert påstand.

(©NTB)