4. mai 2017 12:05

Hyller Beckett med musikk og teater i helgen

Den trønderske kammertrioen Alpaca Ensemble er kjent for å mikse ulike sjangre i sine konsertforestillinger.

Denne helgen hyller de forfatteren og dramatikeren Samuel Beckett, som ville ha fylt 111 år i år.

Alpaca Ensemble inviterer til «Fail Better» denne helgen – en hyllest til den irskfødte dramatikeren og forfatteren Samuel Beckett. Foto: Alpaca Ensemble

Sammen med internasjonale gjester og samarbeidspartnere inviterer de til to helaftener på Teaterhuset Avant Garden

Arrangementet «Fail better» består av musikk, teater, tekst og film som på ulike vis refererer til Becketts kunstnerskap, og vises 5.-6.mai.

Forestillingen var i mars i år en del av internasjonale festivalen Beckett@111 i Freiburg i Tyskland, en fem dager lang markering av Beckett’s 111-årsdag.

Dette er en unik mulighet til å oppleve et sammensatt program inspirert av det aller beste fra Becketts litterære verker, heter det i pressemeldingen fra Alpaca Ensemble.

–Det blir et stort mangfold av ulike innslag, fra kortfilmer med lokale barn som snakker om Beckett, til rene musikkinnslag, små forestillinger og performancer, forteller kommunikasjonsansvalrig ved Avant Garden, Anne Kari Risom Olsen.

Helgen byr også på foredrag og en lengre dokumentarfilm om Samuel Beckett.

–Det hele startet med at Alpaca Ensemble ble invitert til å delta som eneste norske bidrag på den femdagers lange Beckett-festivalen i Freiburg. Så bestemte de seg for at de jo også kunne ta med seg litt av festen tilbake igjen hit etterpå! sier Olsen.

Tyske Zerberus Theatre var en hovedkraft bak festivalen. De er blant gjestene som kommer for å delta her i Trondheim.

FAIL BETTER er del av den internasjonale festivalen beckett@111. Prosjektet FAIL BETTER er produsert av Alpaca Ensemble, Zerberus Theatre Company & Neither Nor Productions (NO/DE/PL) i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden.