15. februar 2017 15:50

Håkon Bleken i samtale om kunst og litteratur

Litteraturkritikeren Tom Egil Hverven i Klassekampen møter maleren Håkon Bleken til en samtale om kunst og litteratur i Trondheim denne uka.

–Håkon Blekens kunst er et produktivt mørke, mellom det litterære og det abstrakte, uttalte Tom Egil Hverven i et intervju med Bleken i desember 2015.

Torsdag møtes de to til samtale på Trondheim folkebibliotek.

Håkon Bleken er i sitt åttiniende år fortsatt en skapende billedkunstner, og en ivrig samfunnsdebattant.

I sitt åttiniende år er kunstneren Håkon Bleken fremdeles et skapende kraftsentrum i norsk billedkunst. Som en av våre fremste samtidskunstnere gjennom flere tiår, har også litteraturen spilt en dominerende rolle i mange av hans verker.

–  En betydelig del av produksjonen hans står i et dialogisk forhold til litterære tekster, med verker inspirert av Thomas Manns Doktor Faustus, Henrik Ibsens Hedda Gabler, Arne Garborgs Haugtussa og Kjell Askildsens Thomas F’s siste nedtegnelser til almenheten, skriver Trondheim Folkebibliotek på arrangementets Facebook-sider.

Bleken er også en aktiv debattant og skribent, og har sin faste spalte i Adresseavisen, hvor han ofte setter temaene han er opptatt av under debatt.