28. oktober 2017 11:11

Forsvaret stanser bruk av utstyr etter at sersjant døde

Sjef for Hæren, generalmajor Odin Johannessen, orienterer pressen om sprengningsulykken i Troms ved Akershus festning lørdag morgen. En sersjant i Hærens ingeniørbataljon på Skjold døde av skadene han pådro seg i en sprengningsulykke på Mauken skytefelt i Målselv i Indre Troms fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Forsvaret har besluttet å midlertidig stanse all bruk av mineryddingsutstyret som var i bruk da en 21 år gammel sersjant døde under en øvelse i Troms.

– Denne typen utstyr vil ikke bli brukt igjen inntil politiet og granskingskommisjonen har fullført sitt arbeid, opplyste sjefen for Hæren, generalmajor Odin Johannessen, lørdag formiddag.

Utstyret har inntil nå vært brukt ved militærleirene på Rena og Skjold. Det er snakk om et bærbart mineryddingsutstyr som brukes til å rydde vei i minefelt.

Utstyret var armert under øvelsen der en sersjant i Hærens ingeniørbataljon ble kritisk skadd i en sprengningsulykke i Mauken ved Skjold i Indre Troms fredag ettermiddag. 21 år gamle Hågen Skattum fra Voss døde senere av skadene. Lørdag blir det flagget på halv stang i alle Hærens leirer for å minnes soldaten.

– Vi skal ikke miste våre soldater når vi øver. Vi kan miste dem andre steder når vi er i krig, det er det ikke vi som rår over, men det skal aldri skje under øvelse. Dette er en tung dag i Hæren, sier Odin Johannessen til NTB.

(©NTB)