9. oktober 2017 15:02

Forfatter hevder Viggo Kristiansen er uskyldig i Baneheia-drapene

Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr skriver i sin nye bok om Baneheia-drapene at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt for drap og voldtekter.

«Jan Helge Andersen voldtok og drepte Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia fredag 19. mai 2000. Viggo Kristiansen gjorde det ikke», skriver forfatteren i etterordet til boken «Drapene i Baneheia» som lanseres på torsdag, skriver VG.

I boken skriver forfatteren, som tidligere har skrevet bok om Birgitte Tengs-saken, at forklaringene til Kristiansens meddømte Jan Helge Andersen er «fulle av usannheter og usannsynligheter».

Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. To menn ble dømt for drapene.

Jan Helge Andersen, som tilsto da han ble pågrepet, ble dømt til 19 års fengsel. Viggo Kristiansen ble i 2002 dømt til 21 års forvaring.

Forfatteren ønsker foreløpig ikke å uttale seg om boken. Det gjør heller ikke Ada Sofie Austegard, moren til drepte Stine Sofie Sørstrønen og leder av Stine Sofies Stiftelse.

(©NTB)