26. oktober 2017 19:07

Feminalen vil ha flere kvinner inn i musikkbransjen

For fjerde år på rad går festivalen Feminalen av stabelen, denne gangen på Teaterhuset Avant Garden og Bar Moskus.

– Vi er utrolig glade for å kunne samarbeide med Avant Garden om årets program. Moskus er også med på laget, med byens beste bar og intimscene. Dette blir et løft for hele festivalen, forteller festivalsjef Ragni Nergård.

Bestillingsverk

Festivalen åpnes fredag med et storstilt bestillingsverk av duoen Wild at Art som består av musiker Siri Gjære og kunstner Ann-Cathrin Hertling.

 – Dette er verken en vanlig konsert, eller en vanlig forestilling. Bli med inn i en tilstand og til et sted vi ennå ikke kjenner!

De har jobbet sammen ved flere anledninger tidligere, blant annet med prosjektet «Popludium» i den gamle Postgården.

Prosjektet beskrives som et «dansens gjestgiveri», en klubb med hvor alle gjestene utgjør opplevelsen, men ingen vet hvor dette ender, heter det i en pressemelding fra festivalen.

Inspirasjon for unge jenter

Helgen 27.-29. oktober arrangeres det også en workshop for unge jenter i regi av Feminalen, Prosjekt: Pop og AKKS, som alle jobber for å få flere kvinner inn i musikkbransjen.

– Her vil de lære å spille på instrumenter og være med på samspill, heter det i en pressemelding fra Feminalen.

Deltakerne får også mulighet til å møte musiker Kaja Gunnufsen til en inspirasjonssamtale.

– Vi håper å inspirere unge jenter til å tenke at musikk er noe de kan holde på med på fulltid, sier workshopansvarlig Kari Harneshaug og Tale Vang Ellefsen.

De er begge musikere og skulle selv ønske de kunne få et slik tilbud da de var på ungdommenes alder.

De unge workshopdeltakerne skal selv få opptre på konsertscenen ved Bar Moskus, og det skjer søndag 29.oktober kl 18.00.

Se hele programmet for Feminalen