3. april 2017 09:14

– Vi får kunst som er jævlig kjedelig

Trondheim Kunstmuseum (TKM) har færrest besøkende sammenlignet med kunstmuseer i andre norske byer. I fjor besøkte i snitt 400 publikummere museet ukentlig. Kunstmuseet i Bergen hadde publikumsrekord i fjor med mer enn 2500 besøkende i uken, skriver Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Håkom Bleken mener årsakene er flere: Blant annet mener han direktør for Museene i Sør-Trøndelag (Mist), Suzette Paasche, og Mist-styret tar feil beslutninger når de ansetter folk. Og at museet gjør en stor feil når de ikke viser frem mer av den faste samlingen, som ifølge Bleken stues vekk i kjelleren:

– Musikkmiljøet i Trondheim er strålende, men for kunsten er det elendig. Det er en skam det som skjer. Vi har fått presentert kunst som er jævlig kjedelig og som overhodet ikke engasjerer, sier Bleken.

Museumsdirektør Johan Börjesson skulle ønske Bleken hadde kontaktet ham direkte når det gjelder kunstnernes påstand om at museet ikke viser fram samlingen.

– I stedet for å baksnakke meg og museet, hadde det vært bedre om de kontaktet meg direkte. Det er uheldig at man tar slike debatter i Adresseavisen. Påstandene om at «ingenting skjer» er feil. Vi arbeider kontinuerlig med å videreutvikle museets flotte samling innenfor den rammen vi har, sier han til avisa.