2. oktober 2018 18:04

Drapssiktet i Trondheim i nye avhør: – Han er samarbeidsvillig

Politiet planlegger tirsdag å gjennomføre avhør av afghaneren som er siktet for drap på to kamerater i Trondheim. De mener å ha god oversikt over hendelsen.

Den siktede 18-åringen er innlagt på St. Olav hospital.

– Det er usikkert om vi vil kunne si noe fra avhørene av siktede, da vi fortsatt er på et tidlig stadium i samtalene med ham, men han oppleves som samarbeidsvillig, skriver politiet i en pressemelding tirsdag.

– Vi mener å ha god oversikt over siktedes bevegelser tiden før og etter hendelsen. Vi har også, gjennom etterforskningen, skaffet oss det vi mener er oversikt over involverte og har jobbet med å få kartlagt miljøet rundt både siktede og de fornærmede. Dette arbeidet fortsetter vi med, heter det videre.

Digitale spor

Politiet jobber også med analyse av tekniske bevis fra åstedet og gjennomgangen av digitale spor.

Mandag opplyste politiet at de undersøker gjenstander som kan ha sammenheng med drapene. NRK fikk da opplyst at det dreier seg om en hammer og en kniv.

Den siktede 18-åringen ble avhørt på sykehuset også i forrige uke. Mannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen på Trondheim sentralstasjon 17. september, etter voldshendelsen i Prinsens gate tidligere på dagen.

I varetekt

På grunn av fare for bevisforspillelse, sa retten onsdag i forrige uke ja til politiets begjæring om fengsling i fire nye uker av 18-åringen.

De to drepte, Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17), hadde fått opphold i Norge. Dette gjelder også ungdommen som ble skadd og som 18-åringen er siktet for drapsforsøk på. Den siktedes situasjon er imidlertid uavklart. Han kom til Trondheim i august etter å ha bodd på mottak et annet sted i landet.

(©NTB)