31. juli 2018 16:30

Drapssiktet 17-åring erkjenner ikke straffskyld

Den 17 år gamle gutten som er siktet for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård fra Varhaug, erkjenner ikke straffskyld.

Gutten ble tirsdag fremstilt for varetekt i Jæren tingrett. Han hadde med seg sin mor, i tillegg til sin forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen.

Politiet har også hatt innledende avhør med gutten, uten at påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker i Sørvest politidistrikt ønsker å si om avhøret har styrket eller svekket mistanken mot ham.

– Siktede har forklart at han befant seg på åstedet, men vi ønsker ikke å gå inn på hans forklaring om hvorfor han var der, sier hun til NTB.

Politiet jobber med å ransake siktedes bopel, men vil ikke si noe om det har blitt gjort funn der.

Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangvei like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune om lag klokka 3 natt til mandag. Da hadde familien sammen med flere bekjente lett etter jenta siden 23-tiden på kvelden etter at hun ikke kom hjem som ventet etter å ha besøkt en venn.

Den 17 år gamle gutten gikk selv til politiet, men forklarte seg først som vitne. Siden har gutten blitt siktet for drapet, noe politiet sier er basert på omfattende etterforskning og vitneforklaringer.

Politiet vil be om to uker varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.