2. oktober 2019 12:54

DNB Markets spår ingen renteøkninger på flere år

Forrige måned hevet Norges Bank styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,5 prosent. Det ligger ikke an til renteøkninger på flere år, spår DNB Markets.

– Vi tror ikke på renteendringer fra Norges Bank de nærmeste årene i fravær av nye sjokk. Det er vanskelig å forutse økonomiske sjokk på forhånd, men de inntreffer jo fra tid til annen og vil eventuelt bety at forutsetningene for prognosen blir feil, sier økonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets til Nettavisen.

Bakgrunnen for prognosen er at veksttoppen i norsk økonomi ligger bak oss, sier Strøm Fjære.

– Veksten vil avta til litt under normalen de nærmeste årene. Samtidig holder inflasjonen seg nær, eller litt under, målet på 2 prosent, sier hun videre.

Sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets anslår en uendret rente fram til neste sommer, mens sjefstrateg Erica Dalstø i SEB spår en uendret rente ut 2020.

– Jeg tror styringsrenten i hvert fall kan bli liggende på dagens nivå ut neste år og at markedet er litt for pessimistisk i sitt syn. Markedet konkluderer med at neste renteendring blir en nedgang, det er i større grad påvirket av den myke stemningen i utlandet, sier Dalstø.

(©NTB)