20. april 2018 17:07

Bevegelse i mange former på ny festival

Det hele startet som en ide om å samle ulike instruktører og bevegelsesdisipliner sammen. Denne helgen ser nok en festival dagens lys når «Body in Flow» for presenteres for Trondheim.

– Med denne festivalen skal vi både bygge broer og bringe folk nærmere hverandre, forteller Tina Lambert.

Til daglig driver hun Trondheim Tai Chi Senter sammen med Frode Strand Karlsen, og senteret har mange bevegelsesdisipliner «under huden».

Felles for dem alle er at de bevisst bruker bevegelse for å utforske kroppen.

– Bevegelse kan brukes som et verktøy for å finne roen, finne stillheten, finne rytmen, finne kjernen, finne vårt senter. Utforske ulike måter å bevege oss på og kjenne etter hva dette gjør med oss, forteller Tina.

Hele programmet for helgen

Deler erfaringer

Gjennom festivalens 11 workshops håper de at publikum kan stifte nærmere bekjentskap med seg selv og sin egen kropp.

– Det er utrolig spennende å samle så mange forskjellig typer bevegelsesdisipliner under en og samme helg, det interessante er at når vi går dypere inn i det, så gjør vi alle det samme. Vi prøver å finne ut av vårt potensiale som menneske, dele våre erfaringer og vi liker å gjøre dette sammen med andre, sier hun.

Bevegelse: hva legger dere i det, hvorfor er det viktig?

– Bevegelse er alt, også brå vi ikke beveger oss. Når vi puster beveger vi oss, når vi snakker beveger vi oss, når vi tilsynelatende gjør ingen ting er det alltid noe som er i bevegelse.

Hvem har dere laget denne festivalen for?


– Denne festivalen er åpen for alle. Enten en allered har gjort et dypdykk i bevegelsens univers, eller om en er nysgjerrig og kunne tenke seg å start sin reise. Den er både for menn og kvinner  – i alle aldre. Det er mulig gjennom hele festivalen å trekke seg unna i vårt stille rom, ved behov, forteller festivalarrangørene.

Hvilke forventninger har dere til festivalen?


– Vi gleder oss stort til festival, og går inn for å ha det gøy, kose oss, treffe nye folk og gi alt for at deltagerene skal få en fantastisk helg. Alle instruktørene skal også være med på alle workshoppene, noe som vil gi en enda større helhet over festivalen, og noe vi gjør sammen. Det vil bli servert lunch lørdag og søndag, så folk ikke trenger å tenke på noe annet enn å bare bevege seg og la seg bli beveget.

Hvorfor festivalpass, ikke mulig å delta på drop – in?


– Vi ønsker at dette skal være en helhetlig festival, der folk kommer og deltar hele helgen. Dette vil bygge opp en mye bedre dynamikk, enn hvis folk kan melde seg på enkelt workshop.. Det blir noe en gjør sammen.  Festivalens program er nøye satt sammen for å by på en fin flyt gjennom helgen. Det er lagt opp til en dynamisk veksling mellom rolige og mer aktive workshops.

Vi har også et eget rom der en kan trekke seg unna i stillhet ved behov, når som helst. Ved at alle er der gjennom hele helgen bygges det også opp et større rom for trygghet til å gi slipp og slappe av, avslutter Frode og Tina.