22. oktober 2019 14:26

Bevæpnet mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet

En bevæpnet mann som kapret en ambulanse i Oslo, er pågrepet. Flere skal ha blitt påkjørt av ambulansen. Politiet leter etter en gjerningsperson til.

– Vi har kontroll på en ambulanse som ble stjålet av en bevæpnet mann. Det ble avfyrt skudd for å stanse gjerningsmannen, han er ikke kritisk skadd, skrev politiet på Twitter klokken 13.02.

Ifølge Aftenposten skal gjerningspersonen være skallet og iført militærgrønn bukse og kamuflasjejakke.

Ambulansen ble stjålet fra Rosenhoff på Torshov litt etter klokka 12.30. Politiet stoppet ambulansen i Krebs gate snaue kvarteret etter.

Kapret av bevæpnet person

Ambulansen på Torshov ble kapret av en person med skytevåpen, ifølge medievakten ved Oslo universitetssykehus.

– De tre ansatte i ambulansen er fysisk uskadd, men de er selvfølgelig sterkt berørt av hendelsen. De blir fulgt opp av kolleger, sier medievakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til NTB.

En kvinne med barnevogn og et eldre ektepar er påkjørt eller måtte hoppe unna ved Sandaker Senter. Kvinnen og barna er kjørt til sykehus, opplyser politiet.

Politiet sier til VG at det var to personer involvert i tyveriet av ambulansen, og at de har kontroll på én:

Leter etter en gjerningsperson til

– Vi jakter fortsatt på én person, opplyser politiet. På Twitter opplyser politiet at de søker etter en kvinne som var involvert og som de setter i sammenheng med ranet av ambulansen.

Politiet er på stedet med flere patruljer og politihelikopteret er også på plass.

– Det er mye som foregår nå, så vi har ikke tid til å uttale oss i nåværende øyeblikk. Vi må komme tilbake til flere av spørsmålene senere, sier vaktleder Øyvind Torgersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Et vitne på stedet sier til VG at politiet krasjet inn i ambulansen.

– Hundepatruljen og to-tre andre patruljer begynte å skyte mot ambulansen, sier vitnet som selv var ute og kjørte på Torshov.

Han forteller at folk dukket bak bilene.

Krasjet

– Tre-fire politibiler krasjet inn ambulansen, sier han og legger til at tre politibiler ser ut til å være totalskadd.

Elever på Lilleborg skole, som ligger like ved åstedet, holdes foreløpig innendørs på grunn av den uavklarte situasjonen. Også Sagene barnehage bekrefter overfor NTB at de har blitt bedt om å holde barna innendørs.

(©NTB)