6. april 2019 15:49

Badepark raser ut i havet

Den tradisjonsrike Badeparken i Drøbak i Oslofjorden er i ferd med å forfalle og fremstår med en rekke alvorlige skader før badesesongen for alvor setter inn.

Deler av promenaden har falt ut og flere synkehull har dukket opp. Varmbadet slår sprekker og flere deler av muren raser ut i havet. Frogn kommune tar ingen sjanser og ser seg nødt til å stenge deler av parken, skriver Akershus Amtstidende.

– Vi har fulgt med over tid, og holdt parken under oppsyn i et par år. Vi var på befaring i mars og torsdag, og så at flere av steinene hadde rast ut, sier avdelingsleder for vei, park og havn i Frogn kommune, Ib Zacho og byantikvaren Mathilde Dahl.

På den siste befaringen pirket han borte i noen store steiner som raste sammen under promenaden.

– Vi må tenke på sikkerheten til alle som bruker parken og stenger deler av promenaden. Vi tar ingen sjanser, sikkerheten kommer først, sier avdelingslederen.

Kommunen vil nå sette opp gjerder fra varmbadet og helt fram til Parrstranda.

– Det er viktig at vi tenker helhetlig og sikkerhet i hele parken. Derfor er det også viktig at sjøkanten med muren sikres med skikkelige gjerder som man ikke kan komme lett forbi. Det kan være vanskelig å skjønne hvor alvorlig faren er. Dette er selvfølgelig et midlertidig hastetiltak, før vi får utbedret parken med nødvendige og varige tiltak, sier byantikvaren.

(©NTB)