9. november 2017 12:55

Atle Antonsen debuterer på Nationaltheatret

Allsidige Atle Antonsen debuterer i januar på Nationaltheatret i en hovedrolle i en moderne amerikansk klassiker. Her fra presentasjonen av teatrets vårprogram torsdag.Til venstre Laila Goody som han spiller sammen med i «En handelsreisendes død».
Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Atle Antonsen debuterer på Nationaltheatret rett over nyttår i rollen som Willy Loman i den moderne klassikeren «En handelsreisendes død».

Nationaltheatret lanserte torsdag sitt repertoar for våren 2018, og slapp da nyheten om at Atle Antonsen blir å se på hovedscenen fra 20. januar. Samtidig får skuespiller Trond Espen Seim sin regidebut på teatret i det som regnes som ett av hovedverkene i den amerikanske etterkrigslitteraturen.

Arthur Millers «En handelsreisendes død» hadde urpremiere i New York i 1949, og er siden spilt på teatre verden rundt. Det er også satt opp en rekke ganger her hjemme. Millers familiedrama omtales ofte som et oppgjør med den amerikanske drømmen.

Atle Antonsen er for de fleste mest kjent som komiker, blant annet fra en rekke humorprogrammer på TV. Men han har også spilt fuglefangeren Papageno i «Tryllefløyten» på Operaen. I fjor ble han nominert til Amanda i klassen beste mannlige skuespiller for hovedrollen i filmen «Grand Hotel».

(©NTB)