17. februar 2017 11:02

Åpner Olavsfestdagene med korsang i verdensklasse

BBC Singers er et korensemble i verdensklasse. TrondheimSolistene er vår hjemlige prissankende skatt og stolthet. Jon Fosse er en av vår tid største dramatikere. Når disse tre aktørene braker sammen i Nidarosdomen under åpningskonserten 2017, er det ingen grunn til å se seg tilbake, skriver NRK Trøndelag.

På Olavsfestdagens nettsider omtales aktørene som skal stå for åpningen slik: 

«BBC Singers har en helt unik posisjon i britisk musikkliv. Med en allsidighet uten sidestykke er deres ekspertise ekspertise samtidsmusikk. Dette har ført til flere kreative relasjoner med noen av de viktigste komponistene og dirigentene i det 20. og 21. århundre – inkludert Poulenc, Britten, Judith Bingham og Sir Peter Maxwell Davies.

TrondheimSolistene begynner vi å bli godt kjent med her på berget. De har vunnet tre Spellemannpriser, nå senest i 2016 for albumet Reflections. De har utallige Grammy-nominasjoner og tilhører den fremste ligaen i verden i kammerorkester. De opptrer med flere av landets største artister i forskjellige konstellasjoner og er en aktiv musikkorganisme vi ikke har maken til.

Jon Fosse har skrevet en eksklusiv tekst til verket. Postmodernisten, som bor i Statens æresbolig for fortjente kunstnere i Oslo, tar for seg Pilegrims-begrepet under årets åpningskonsert. Her får vi en historie om et par som setter ut på en reise mot et nytt liv, trygghet, og kanskje håp om en bedre tilværelse. Minimalisten Jon Fosse gir sjelden ved dørene, men med sin tilknappethet åpner han likevel store tolkningsrom for publikum.