28-åring fra Bodø går for medalje i verdensfinalen i kokkekunst
Tirsdag og onsdag skal Pettersen i ilden i Lyon, der han skal kjempe om edelt metall i Bocuse d’Or. Det er et uoffisielt VM i fransk kokkekunst, som arrangeres annethvert år.
Konkurransen ble grunnlagt av kokk Paul Bocuse og arrangert for første gang i 1987. Siden den gang har hele fem nordmenn gått til topps: Bent Stiansen (1993), Terje Ness (1999), Charles Tjessem (2003), Geir Skeie (2009) og Ørjan Johannessen (2015).
Nå er det Christian André Pettersen (28) som jakter gull i konkurransen der 24 håpefulle kokker kjemper om den gjeve Bocuse d’Or-tittelen.
Pettersen kommer fra Bodø og jobber som kjøkkensjef på Mondo i Sandnes. 28-åringen har gått gradene hos tidligere Bocuse-vinner Charles Tjessem.
Han har vært lærling, kokk og deretter soussjef ved spisestedet hans, Charles & De i Sandnes.
Kalvecarré fra fransk kalv skal være hovedråvaren i en fatrett i konkurransemenyen. I tillegg skal det lages en tallerkenrett med skjell og grønnsaker.
– For å komme på pallen, må alt stemme på konkurransedagen. Christian André er en dyktig, dedikert og erfaren konkurransekokk som har alle forutsetninger for å nå målet sitt, sier coach Gunnar Hvarnes.
Han forteller at Pettersen, commis (assisterer kandidaten på kjøkkenet) Håvard André Josdal Østebø og han selv har vært på høydetrening hos den tidligere Bocuse-vinneren Regis Marco.
Den siste finpussen før verdensfinalen Bocuse d’Or har foregått i den franske alpelandsbyen Saint-Bonnet-le-Froid sør for Lyon.