4. september 2017 20:03

27-åring dømt til 15 års fengsel for 74 overgrep

En 27 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel for voldtekter og voldtektsforsøk mot flere jenter på nettet. En del av ofrene var mindreårige.

Han ble dømt for til sammen 74 overgrepssaker, 17 av dem gjelder voldtekt eller forsøk på voldtekt. Seks av de 17 jentene var mindreårige da ugjerningen skjedde, skriver VG. Overgrepene skjedde på nettet mot jenter på mellom 12 og 18 år.

I ti av sakene som omhandler voldtekt, truet mannen jentene til å utføre seksuell omgang med seg selv. Det likestilles med samleie på en særlig krenkende eller smertefull måte. Jentene møtte han på chattetjenester, og han fikk dem til å sende ham bilder der de var delvis avkledd. Deretter truet han dem med å legge ut bildene om de ikke gjorde som han sa.

– Dette er unik sak med en ekstrem utspekulert utnyttelse av unge jenters sårbarhet. Han fornedret og ydmyket jentene, og handlingene har klare sadistiske trekk, sier koordinerende bistandsadvokat Christian Lundin til avisen.

Overgrepene skjedde mellom mars 2014 og mai 2015. 27-åringen har erkjent straffskyld på alle tiltalens punkter. Mannen må betale ofrene over 3 millioner kroner i erstatning.

(©NTB)

NTB