Tidligere advokat nekter straffskyld for å ville dope ned og bortføre voldtektsoffer

NORGE I DAG: Advokaten Amir Mirmotahari erkjenner ikke straffskyld for å ha prøvd å få bortført et voldtektsoffer og bestille drap på mannen som nektet å utføre dette.

Tirsdag møtte den tidligere strafferettsadvokaten i Oslo tingrett sammen med forsvarer Anders Brosveet.

Amir Mirmotahari ville ikke si noe til pressen om den alvorlige tiltalen eller å la seg fotografere.

– Dere får snart høre hva jeg har å si når jeg begynner min forklaring, sier han.

Mirmotahari erkjente ikke straffskyld for de alvorligste tiltalepunktene i saken i Oslo tingrett tirsdag. Men han erkjenner fire forhold som gjelder unndragelse av penger fra selskaper samt brudd på taushetsplikten knyttet til jobben som forsvarsadvokaten

Det er satt av åtte uker til behandling av saken.

Bortføring

Advokat Amir Mirmotahari er tiltalt for å ha forsøkt å få bortført et voldtektsoffer før en rettssak i 2015. Så skal han ha ønsket å få drept mannen som nektet å ta jobben, ifølge tiltalen.

I sitt innledningsforedrag beskriver aktor Trude Antonsen hvordan det flere ganger var gjort forsøk fra politiets side på å få tak i kvinnen for å få henne til å gi sin forklaring i retten.

Bortføringsforsøket mislyktes fordi torpedoen, som kvinnen hevder voldtok henne, ikke ville gjennomføre oppdraget.

Under innledningsforedraget ble det spilt av et opptak på over en time der man hører hvordan Mirmotahari forsøker å inngå denne avtalen.

Det var opprinnelig VG som sommeren 2016 avslørte saken, og som kunne gjengi samtalen fra opptaket der forsvarsadvokaten angivelig ba en torpedo om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer.

Drapsforbund

Ifølge tiltalen forsøkte Mirmotahari noen måneder senere å inngå såkalt drapsforbund, ved å tilby en mann 200.000 kroner for å reise til Iran og ta livet av mannen som nektet å gjennomføre bortføringen.

Inntil i fjor sommer var Amir Mirmotahari en kjent forsvarsadvokat. Han drev sitt eget advokatfirma med sju ansatte og hadde mange klienter. Han var også øverste leder for en rekke selskaper, med samlede verdier i hundremillionersklassen, primært innen eiendom.