Kunne endt i æresdrap: Må dømmes til sju år fengsel for drapsforsøk på sin datter

NORGE I DAG: Ifølge tiltalen ble kvinnen slått, sparket og lugget av begge foreldrene, en søster og to brødre før faren hennes knivstakk henne to ganger i magen.

Aktor ber om sju år og åtte måneders fengsel for drapsforsøk på datter

Påtalemyndigheten fant ingen formildende omstendigheter, melder Oppegård Avis. Den afghanske mannen erkjente delvis straffskyld for drapsforsøk på sin egen datter da saken mot ham og fire familiemedlemmer startet i Follo tingrett tirsdag 10. september.

Alvorlig skadd

Den da 18 år gamle kvinnen ble alvorlig skadd under hendelsen som skjedde 12. september 2017 på Greverud i Oppegård i Akershus. Ifølge tiltalen ble kvinnen slått, sparket og lugget av begge foreldrene, en søster og to brødre før faren hennes knivstakk henne to ganger i magen. Familien kom til Norge som flyktninger fra Afghanistan, men har bodd i Norge i mange år.

De øvrige familiemedlemmene: en søster, to brødre og moren, bør hver få 120 dagers ubetinget fengsel, ifølge aktor. For den ene broren som var under 18 år på gjerningstidspunktet, la aktor ned påstand om betinget fengsel. Ingen av de øvrige tiltalte har erkjent skyld, og forsvarerne til hver av dem la alle ned påstand om frifinnelse.

Aktoratet mener det er snakk om et planlagt drap, og at den kulturelle konteksten, hvor ære og skam er viktig, gjør at det er sannsynlig at tap av ære har vært et motiv for handlingen.

Farens advokat, Daniel Storrvik, la ned påstand om at faren skal frifinnes for drapsforsett, og dømmes for om grov kroppsskade.

Fornærmede bor på hemmelig adresse, det er også lagt ned påstand om besøksforbud for alle tiltalte i fem år.

Dommen blir forkynt i Follo tingrett torsdag 24. oktober.

(©NTB)