De er unge. Uredde. Kreative bymennesker. Og liker aller best å knytte folk sammen for å skape nye ting.

Samboerne Sophia Johansson og Ivar Djurhuus står bak det urbane design og vintage-konseptet Prisløs i Trondheim – et gjenbrukskollektiv som drar på leting over hele verden etter stilfull vintage og secondhand av god kvalitet.

–Vi leter i alle verdens land, blant annet har vi hentet hjem klær fra Chile, Argentina, Sør-Afrika, Tjekkia og Portugal. I det siste har vi fokusert på Skandinavia og på butikkåpningen har vi nye varer fra blant annet Helsinki, København og Tromsø, forteller de nye butikkdriverne i Brattørgata 1.

–Vi har aldri gjort dette før, så vi bare gønner på vi!

Inspirasjonen har de hentet fra Bergen hvor de begge tidligere har bodd og studert, men også andre større byer har vært viktige forbilder.

–Vi er liksom ikke bare en klesbutikk, vi er et helt konsept, det skal være en opplevelse å komme hit til oss. Enten du vil handle klær, komme på konsert, opplesing eller bare stikke innom for å slå av en prat og ta en kopp kaffe,

De vil etterhvert også ha sin egen kafe i deet samme lokalet. Og eventer.

–Alt det vi selv liker, samle det beste fra byen i vårt eget sted, her skal det være en ung puls og god stemning, sier Sophia.

De siste årene har de reist verden rundt for å finne de fineste brukte klærne, med en historie. Plaggene er fra alle tiår og passer alle kjønn. Men kommer uten størrelse.

–Hvert plagg har sjel og det viktigste er ikke om det passer i en bestemt størrelse, det viktigste er om du liker deg i det eller ikke, forteller Prisløs-duoen.

Samboerne Ivar Djurhuus og Sophia Johansson i den gamle bygården i Brattørgata fra 1894. – Vi liker tanken på å skape noe nytt på steder med sin egen historie, sier duoen.

Og innrømmer at de ikke helt aner hva de nå er i ferd med å sette i gang.

–Vi bare gønner på og ser hva som skjer, forteller Sophia og Ivar over en kopp kaffe på nabocafeen i Søndre gate.

Prisløs driver også sitt eget redesignkonsept som designer og syr om secondhand tekstiler til ny mote.

–Det har blitt sydd mye nytt siden sist og for tiden er det gymbager, bomberjakker og rumpetasker, inspirert av skandinavisk stil og vinter, som er på agendae, forteller Ivar og Sophie.

The place to be
De er en del av en generasjon som vil skape noe selv, kombinere ulike uttrykk og bidra med en sin egen puls til byen. Tiden i Bergen og de mange impulsene derfra har de tatt med seg til Trondheim.

–Jeg elsker Bergen og det små unike butikkene som finnes, for eksempel i Skostredet, jeg har funnet mye inspirasjon derfra, sier hun. Men Trondheim er helt klart den kuleste byen akkurat nå!

Sophia liker at det er mye som skjer i de unge og  kreative miljøene i Trondheim.

–Det nye gründerengasjementet i byen er overalt, unge folk som starter noe selv, ikke bare med utgangspunkt i NTNU, men også uavhengige kafeer og kulturkonsepter, det er en god stemning her, sier Sophia

Og snakker seg varm om åpenheten til trønderne. Og alle som har backet dem opp underveis.

–Vi har hatt sykt bra besøk på de ulike pop-up konseptene våre og folk har tydelig vist interesse, trønderne er et takknemlig publikun! De stiller opp når det skjer nye ting, og kommer igjen.

Image with visual paralax effect

Vi blir med dem bort til  en av de eldste bygårdene i Brattørgata. Her er leia lav, og huseieren ønsker dem velkommen i gata.

De nye butikklokalene i Brattørgata 1 skal stå ferdig til pre-åpningen på fredag, da har de unge grunderne invitert til fest for alle som vil bli bedre kjent med dem – og byr både på mat og drikke, musikk og klesutsalg.

De gleder seg til å bli en del av bybildet i en gate som preges av få kjedebutikker.

–Alle dørene her er like, så vi kan ikke male om på fargene, dette er et gammelt, ærverdig bygg som forteller noe om byhistorien, sier Ivar.

Han går inn for å snekre ferdig den japanskinspirerte veggen.

Sammen med samboer og partner Sophia og redesigner og bidragsyter Karoline Naustdal skal han bli ferdig til åpningen, og det er ennå mye som gjenstår.

–Vi vet ikke helt hva vi driver med, ingen av oss har jo åpnet butikk før, men så lenge vi gjør det vi selv har tro på så blir det bra, sier Ivar og Sophia.

–Vi må vinke og hilse, her er alle velkommen, sier Sophia da Trondheim24 stiller dem opp til fotoseanse utenfor de nye butikklokalene til «Prisløs» i Brattørgata 1. Her sammen med Ivar og Karoline.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre