Det var i 21-nyhetene søndag at TV 2 fortalte om det omstridte selskapet 1801 Nummeropplysninga, som har hovedkontor i Trondheim.

Selskapet ledes av to tidligere reality-deltagere, Jonas Myrvold som gjorde seg bemerket ved å kaste klærne på TV Norge i nakendating-programmet Adam møter Eva og tidligere Big Brother-deltager Amir Spjøtvold Miam. De to er henholdsvis styreleder og daglig leder i 1801 Nummeropplysninga.

– Politiet etterforsker en stor og omfattende bedragerisak som omhandler nettkatalogtjenester, sier politiadvokat Aage Sliper Midling ved Trøndelag politidistrikt til TV2.

For å finne bevis for det politiet mener er grovt bedrageri, gjennomsøkte de søndag kveld selskapets lokaler. Etter flere timer inne i lokalene bar sivilt politi ut en rekke kasser med beslag. Det ble gjennomført en ranransaking i lokalene, og på flere andre adresser rundt om i Trondheim for å sikre bevis.

Ifølge TV 2 har politiet i Trøndelag fått inn over 50 anmeldelser rettet mot selskapet 1801 Nummeropplysninga de siste månedene.

Før helgen intervjuet TV 2 styreleder Jonas Myrvold. Han kjente seg ikke igjen i påstandene som ble rettet mot selskapet hans

VIDEO: Her blir de to trønderne pågrepet av politiet

– Hvordan selgerne går fram ønsker jeg ikke å kommentere, men de jobber aktivt for provisjon, så selvfølgelig er selgerne ute i markedet for å prøve å få inn kunder. Vi sender over et tilbud skriftlig til kunden hvor de ser hvilken bedrift det gjelder og hvilket produkt de får, sa han til TV2.

1801 Nummeropplysninga tilbyr en katalogtjeneste på internett som ifølge selskapet skal gjøre det lettere å søke etter bedrifter.

Datasikkerhetsekspert Chris Dale i NetSecurity AS har på oppdrag fra TV» vurdert verdien av Nummeropplysningas katalogtjeneste, og konkluderer med følgende etter å ha sett på den tekniske oppbyggingen av nettsiden.

– Dette er ingen katalogtjeneste. De bruker en bloggmotor som prøver å ligne på en katalogtjeneste, men det er bare rot i siden, og umulig å finne bedriftene som står oppført via vanlig søkemotor som Google, sier han til TV2