Det blir Musikkfest i Trondheim neste år likevel

Midtbyen: Musikkfest har siden 80-tallet arrangert et 100-talls konserter spredt ut over hele byen, en gang i året og er inspirert av den franske Fête de la Musique som ble startet i 1982.

Noen av kriteriene har vært at mest mulig skal skje utendørs. Artistene skal opptre vederlagsfritt og det skal være gratis for publikum.

Trondheim kulturnettverk som har vært pådriver for festivalen siden 1993 har varslet i mai om at festivalen ville bli lagt ned  dersom det ikke dukket opp andre aktører som vil ta over arrangementet. Festivalen har hatt sin egen koordinator, i tillegg til en prosjektleder, siden 2007,

På spørsmål om situasjonen rundt Musikkfests skjebne uttalte arrangementsleder Hege Willadsen følgende til trondheim24 i mai:

– Når det gjelder videre drift, så har vi ingen som har tilbudt seg å ta det økonomiske ansvaret. Ennå. Vi i styringsgruppa håper jo at vi får være med på fortsettelsen av Musikkfest, for vi liker konseptet så godt.

Tar over ansvaret

Nå er det imidlertid klart at Musikkfest skal leve videre:

– Det blir Musikkfest Trondheim neste år. Vi i styringsgruppa starter opp selv og gjør Musikkfest til en egen organisasjon. Vi jobber med å få tak i nye sponsorer, og håper at kommune, fylkeskommune og tidligere sponsorer blir med videre. bekrefter arrangementansvarlig Hege Willadsen overfor Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)