Denne lørdagen er dørene stengt men utenfor kirka er det påskestemning.

– Vi jobber med å følge retningslinjene fra myndighetene for å forebygge smitte. Derfor må vi prøve å finne alternativer. Vi har tatt suppekjøkkenet ut, slik at de som er vant med å komme, fortsatt får en matbit. Og har kjøpt inn bålpanner for at vi skal holde varmen, men i dag er det sola som varmer.

På plassen foran kirka sitter folk spredt, og stemninga er god å kjenne på.

Lukta av bål henger over plassen.

– Vi mangler bare appelsin og kakao, smiler Kari når vi kommenterer en følelse av påske på fjellet.

– Livet på gata går sin gang, så det folk møter når de kommer hit er normaliteten. Verden skal gå videre. Det er så unaturlig det som har skjedd sier hun.

– Vi i Kirkens Bymisjon, har alltid hatt samme tanken. Når byen stenger, åpner vi. Se på for eksempel jul og påske. Da åpner vi dørene når alt annet stenger, det gjør vi nå også. Det er viktig at vi er her, ikke bare for narkomane og folk som ikke har en annen plass å være, men for alle sammen. Det er viktig å opprettholde noe, det å komme sammen om så for en liten tur. Det er viktig å holde på det normale. « vi skal hoill omkring kværandre, vi veit det her ska’ gå….» nynner Kari fra Åge Aleksandersen’s “Lys og Varme”

Mona er suppesjefen.

– Det ble tjukk tomatsuppe med kjøttdeig, krydder og fersk tomat. I tillegg har jeg i masse forskjellig. En ting som var viktig i dag, er at vi fortsetter tradisjonen som vi pleier å ha når vi dekker langbord inne i kirka. Vi har alltid egg på bordet. Derfor er det også egg i suppa i dag.

Mona Wagnildhaug er frivillig-koordinator i Vår Frues Kirke, og styrer kjøkkenet.

Foto: Frank Valde

– Suppe er så mye mer en bare næring. Mat er også et tegn på kjærlighet og det innleder den gode samtalen. Når man får litt påfyll kommer praten og leken.

Hun får en tennisball sendt i foten fra en som nettopp har kommet på plassen.

Hun sender den videre og fortsetter

– Å flytte ut skaper ikke mindre samhold og samtaler. Det å få lov til å være sammen gir ikke bare næring til sinnet, men styrker også immunforsvaret. Jeg må understreke og må fremheve de frivillige, en stor takk til alle som stiller opp. Også til de på matsentralen, som har kommet med maten. De gjør en fantastisk jobb!, sier hun og legger til: Husk mandagen. Da er vi her fra klokka 1430.

PS: Her er kjøkkensjefens tomatsuppe: Kjøttdeig, tomatsuppe, basilikum, oregano, masse fersk tomat, sopp, hvitløk, løk, gulrot, litt hjelp av buljong og en solid dæsj kjærlighet.