Årets martna er i gang og foregår i Kongens gate fra Torvet østover til Apotekerveita, i Munkegata mellom Torvet og Erling Skakkes gate og ned Nordre Gate:

– Vareutvalget til de over 130 utstillerne spenner fra lokalmat (Bondens Marked) til internasjonale delikatesser, fra kunst og håndverk til helse og velvære, fra godteri til pinnevaffel og sukkerspinn. Det blir arrangert auksjoner og barneaktiviteter med blant annet fotballbane til miniturneringer i Nordre gate i samarbeid med Skandia Cup. De besøkende kan handle, ta en matbit, nyte piknik i Tordenskjoldsparken og oppleve et variert kulturprogram med trylleshow, konserter og danseoppvisning på Sommerscenen utenfor Vår Frue Kirke, opplyser Kirsten Schultz, daglig leder Midtbyen Management i en pressemelding.

Nytt samarbeid med med Skandia Cup

For første gang har Martnan i år et samarbeid med Skandia Cup, som foregår parallelt på Lade. I Nordre gate rigges det en liten fotballbane til miniturnering, lek og moro. På Sommerscenen tilbys det i tre dager et tettpakket program med musikk og dans, Forsker Fredrik og mye mer. Fire hester tar barn med på gratis rideturer i byens historiske gater.

Stedet for ”foodies”

– For mange besøkende er det beste med Martnan det varierte utvalget av norsk og internasjonal mat. I år har vi igjen et stort antall utstillere fra Bondens Marked som deltar. Her er det anledning til å møte produsenter av lokalmat i verdensklasse som Hitra Gårdsmat, Skånaliseter Gårdsysteri, Rørosrein og Knut Garshol Klippfisk, for å nevne noen. I tillegg har Martnan mange andre utstillere med saltmat og søtsaker fra Italia, Nederland, Thailand og Spania. ”Internasjonal Kafé” tilbyr i Parkgården i Vår Frues gate spennende mat fra Midtøsten, Latin-Amerika og Afrika. Her vil også Falcks populære sykkelauksjon avholdes onsdag,  fortsetter Kirsten Schultz.

Praktisk informasjon

På grunn av den pågående rehabiliteringen av Torvet blir det også i år tatt i bruk mange ulike byrom i Midtbyen. Sommerscenen med kulturprogrammet blir plassert utenfor Vår Frue Kirke og piknikområdet er lagt til Tordenskjoldsparken. Området rundt Parkgården i St. Jørgensveita blir brukt til aktiviteter og veitevandringer. Et bemannet infotelt på Torvet gir oversikt over alt som foregår på Martnan. Rundt 40 frivillige bidrar til gjennomføring av arrangementet.

Åpningstider på Martnan: Tirsdag 25. juni – torsdag 27. juni 2018, kl. 11.00 – 19.00

Midtbyen har åpent fra 10-18, Trondheim Torg og Byhaven til kl 20.