Onsdag er dagen for byens beste vintilbud

Midtbyen: Vi har trålet byen på jakt etter de beste vintilbudene. Her har du fem vindealer verdt å sjekke ut.

Stadig flere utesteder i Trondheim lokker med billige bobler og andre utvalgte viner for å få flere ut på byen – ikke bare i helgene.

Det beste tilbudet vi fant var på  Cafe Løkka: I et gammelt trehus som i tidligere tider tilhørte Ørens Mekaniske Verksteder, ligger denne cafe-perlen.  Selv om de holder til litt utenfor kaferekka på Nedre Elvehavn, regner de seg selv for å være en del av Solsiden.

Nå ønsker de å trekke mer folk til bydelen og tilbyr brettspill, bingo og vinkveld på onsdager. 220,- for ei vinflaske må være byens aller beste vinpris. Gjelder kun husets vin, som varierer etter utvalget de har tilgjengelig.

Cafe Ni Muser: Cava til 250,- flaska sto på menyen til Ni Muser i sommermånedene, og den populære kulturkafeen i Erling Skakkes gate har valgt å videreføre suksessen også i høst.

– Vi vet at det er mange av våre gjester som liker å kose seg med et glass vin, før eller etter et kinobesøk for eksempel. Og musserende vin blir jo stadig mer populært, så vi har valgt ut en cava som vi tilbyr til redusert pris, hele uka, forteller Geir Barstad, daglig leder på Ni Muser.

I tillegg selger de magnumflaske av Baron de Ley til kr. 750,-.

– Det blir jo 75,- per glass om mann ser det sånn, forteller Barstad som i tida framover vil komme med flere nyheter fra den tradisjonsrike kulturkafeen.

Johanne Sundby en en av mange fornøyde gjester på Café Ni Muser. – Her er det god stemning og et fint sted for ulike sammenkomster. Jeg setter også pris på kunstutstillingene som dukker opp her, sier hun.

Noen hundre meter lenger bort kommer vi til Bakklandet – med sine mange sjarmerende kafeer, puber og restauranter. Den gamle bydelen ved Gamle Bybro blir gjerne omtalt som byens perle og her finnes utelivstilbud i ulike kategorier.

Kalas og Canasta: Her settes champagnen i fokus. På lørdager kan du nyte de kjente kvalitetsboblene på glass og få med et «tygg» på kjøpet. Hva den lille matbiten består av varierer fra lørdag til lørdag, men det vil alltid være noe som passer godt til champagne, forteller restaurantleder Karianne Ellingsen.

–Vi er glad i bobler og synes det er en god start på et måltid, til mat og for seg selv, sier hun.

Du kan også prøve andre typer bobler, som cremant fra bourgogne eller prosecco, i tillegg til andre viner. For dette er et spisested som har stor satsing på drikkedelen av menykartet.

Videre i retning Solsiden kommer vi til det nye restaurantkvartalet ved Bakke Bru og Adressa-bygget, med beliggenhet nede ved elvekanten.

Restaurant Caya retter søkelyset på Cremant de Bourgogne, som av mange anses som lillebroren til champagne.

Hver fredag og lørdag kan du prøve de franske boblene for 300,- per flaske. I tillegg har de hver helg et tilbud på ekte champagne for den som vil unne seg det,  til 500,- per flaske.

Vi synes bobler er godt og vil gjerne at det skal være litt mer hverdagsluksus, derfor har vi sagt at på lørdager skal Caya ha billige og gode bobler, sier medeier Nina Karlsen.

Lørdager serveres også «Cayas tre smaker» til 195 kr i tillegg til sin vanlige meny.

– Champagnelunsj er vanlig og godt besøkt i større byer og nedover i Europa, og vi synes at Trondheim også skal kose seg med det, sier Karlsen.

Mormors Stue: I en av de gamle veitene i Trondheim sentrum ligger en av byens eldste kafeer, som også er et populært sted for studenter. Her er det kaffe med gratis påfyll, og rause porsjoner til studentvennlige priser. Vin på flaske får du til samme pris hele uka, og de har byens billigste prosecco til 299,- per flaske.

Varme på peisen har de også.

Mormors stue har vært i bybildet siden 1994 og har den siste tiden laget flere tilbud som særlig er rettet mot byens studenter.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre