Saken er produsert av trondheim2030.no  

Trondheim bysykkel starter sesongen med et brak med å samle en stor gjeng som skal sykle bysyklene ut i byen slik at det blir tilgjengelig for folket. Hører du musikk og rabalder og ser en skokk røde bysykler denne torsdagsmorgenen, så vet du hva som skjer.

Mange gleder seg til å igjen finne bysyklene rundt omkring i byen. I fjor begynte byggingen av et nytt bysykkelkonsept. Sesongen startet sent og med et begrenset antall sykler, men i år blir det full fart allerede fra starten av april.

Image with visual paralax effect

750 bysykler i 2019

Det er bygget rundt 50 stasjoner med bysykkelstativ rundt omkring i byen. Enda flere stasjoner blir bygget for å gjøre tilbudet komplett. I løpet av denne sesongen vil hele 750 sykler være tilgjengelig.

Nettstedet og appen Trondheim bysykkel gir all informasjon du har behov for. For de som besøker byen kan det likevel være vanskelig å skjønne hvordan de skal låne en sykkel.

– Nytt av året er at det kommer informasjons- og betjeningssøyler ved stativene som også forteller hvordan ordningen fungerer. Betjeningssøylene er interaktive slik at en vil kunne låse opp sykkelen fra søylen, forteller Nanna Reiss i Trondheim Bysykkel.

På bysykkel til jobbmøte

Det kommer flere nyheter i år. En bedriftsløsning skal være på plass i mai.

– Kort forklart er det et grensesnitt der administrator hos bedriften enkelt og oversiktlig kan sende ut forskjellige typer verdikoder til ansatte eller besøkende. Man registrerer seg via bedriftssiden og får selv tilgang på alle funksjonene bedriftsløsningen tilbyr, forklarer Reiss.

Hun frister med at du kan suse forbi taxikøen med en bysykkel til møtet, arrangere sykkeltur til sommerfesten eller gi en kode til en kunde i stedet for å sende dem avgårde i en taxi.

Er du usikker på om bysykkelen er noe for deg, får du en gylden anledning til å prøve ut ordningen i uke 15. Da kjører nemlig Trondheim Bysykkel i gang en gratisuke.

– De som er interessert, vil få en link hvor de får en kode som gjør at de kan sykle gratis en uke. Vi vil også tilby et rimelig påskepass i år slik at de som koser seg med bypåske kan oppdage Trondheim fra bysykkelsetet, forteller Reiss.

Over 100.000 bysykkelturer i 2018

Sesongen i fjor startet i mai med færre sykler enn planlagt. Det ble bygget flere stasjoner utover året, spesielt på senhøsten. Det ble solgt over 2000 sesongpass og nesten 6400 dagspass – og til sammen ble det over 100.000 bysykkelturer.

Åse Karen Søreng er prosjektleder for bysykler og reklamefinansierte bymøbler i Trondheim kommune.

– Selv i første sesong med nytt system under utbygging ble det mange flere turer enn med de gamle bysyklene. Vi synes det er flott å kunne tilby et flott og moderne bysykkelsystem, og det er tydelig at trondhjemmerne ønsker det velkomment. Bysykkelen er ett av mange gode tiltak som gjør det lettere å ta gode miljøvalg i Trondheim!