Amedia starter lokalavis i Trondheim

Midtbyen: Nidaros blir en heldigital, abonnementsbasert lokalavis som utkommer første gang nyttårsaften.

– Vi skal lage en avis for alle som bor og lever i Trondheim. Byen fortjener en dedikert og nyhetsdrevet lokalavis. Vi skal sette dagsorden og være tett på innbyggere og det som skjer, sier Arne Reginiussen, som blir ansvarlig redaktør for avisen, i en pressemelding.

I første omgang får Reginiussen en redaksjon på tolv medarbeidere.

– Det er åpenbart at det er både et marked for og et behov for en dedikert byavis i Trondheim. Vi har stor tro på at vi skal lykkes med å skape noe nytt og spennende for alle dem som har tilhørighet til byen, enten de er innfødte eller nyinnflyttere knyttet til universitetet, næringslivet, kulturlivet eller andre store institusjoner og virksomheter med sete i byen, sier Reginiussen i pressemeldingen.

Satser på direktesendinger med sport

Nidaros  vil satse sterkt på levende bilder, ikke minst direktesendinger av sport. Samtidig sier Reginiussen at de vil satse på gravende journalistikk, debatt og forbrukersaker.

Konserndirektør i Amedia, Anders Opdahl, sier Nidaros vil skape avismangfold i Trondheim og dermed berike den lokale journalistikken og det samlede tilbudet til innbyggerne.

– Dette er først og fremst viktig for folk Trondheim, men det er også berikende for norsk journalistikk at landets tredje største by igjen får en dedikert lokalavis. Det er sunt at mange redaksjoner kjemper om leserne. Det bidrar til høyere aviskonsum og et rikere tilbud til leserne. Nidaros skal få en sterk posisjon i en by i rivende utvikling, sier Opdahl.

Opdahl er fornøyd med at han har fått en erfaren redaktør og nyhetsleder til å lede nysatsingen.

– Reginiussen kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Finnmark Dagblad og iFinnmark.no, som han har bygget opp til en dominerende posisjon som nyhetsformidler i vårt nordligste fylke. Nå står Trondheim for tur, sier han.

PS. Nidaros var i sin tid navnet på den største avisa i Trondheim. Avisen ble etablert i 1902 og holdt det gående som dagsavis til 1957. Den byttet etter flere konkurser navn til Trondheimsavisa i 1989, før den ifølge Store Norske Leksikon ble nedlagt i 1991.